KDV

Kinderdagverblijf

“Een leven lang leren in verbinding met je eigen natuur en de natuur om je heen”

Dit is het motto van Wijs, waar we één groep van ruim 12 kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar verwelkomen. Bij ons staat een liefdevolle, veilige en natuurlijke omgeving centraal, waarin kinderen zich geborgen voelen en zich makkelijker kunnen ontplooien.

We streven ernaar om een sfeer te creëren die het gezinsleven weerspiegelt.
Daarom betrekken wij de kinderen bij huishoudelijke klusjes, zoals brood bakken, oogsten uit de moestuin, de tuin aanvegen, was ophangen en meer.

In ons Kinderdagverblijf (KDV) richten we ons op de individuele ontwikkeling van elk kind, met aandacht voor creatief spel, zelfstandigheid, respect voor anderen, het ontdekken van eigen mogelijkheden en sociale interactie. We moedigen kinderen aan om zichzelf te zijn en te ontwikkelen op hun eigen tempo.

Natuur speelt een belangrijke rol in ons programma, waarbij we streven naar 80% buitenactiviteiten en zelfs buiten slapen stimuleren. De natuur heeft een positief effect op kinderen, ze worden minder snel ziek, ze slapen beter en het is goed voor de ontwikkeling. In de natuur zijn stimuleert het creatieve gedrag van kinderen.
We hebben ook een moestuin waar we samen met de kinderen bezig zijn. Wij vinden dat kinderen veel buiten horen te zijn vanwege positieve gezondheidseffecten. Elke middag wordt er een warme maaltijd voor en met de kinderen bereid. Hoe fijn is het als ouder zijnde om aan het einde van de dag niet perse thuis meer te hoeven koken? Omdat de kinderen overdag hun warme maaltijd samen nuttigen, hebben ze de meeste voedingsstoffen binnen voor die dag.

Dus geen zorgen meer of u kindje wel genoeg eet, zien eten doet eten en samen eten is gezellig!

Natuurlijke materialen

We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen en bieden activiteiten aan zoals spelen in het gras, rennen door modderpoelen, tuinieren en knuffelen met dieren. Natuurlijke materialen zijn niet alleen beter voor de natuur, maar ook voor de gezondheid van de mens.

Rust is ook belangrijk, en kinderen kunnen zich op elk moment terugtrekken voor een moment van stilte.

Bij Wijs leren kinderen zowel Nederlands als Engels, waarbij we beide talen op een speelse manier integreren. Pedagogisch medewerkers leren de kinderen dat voorwerpen meerdere benamingen hebben.

Dit bevordert taalgevoeligheid en geeft kinderen een voorsprong in hun cognitieve ontwikkeling.

Heel-Wijs114
Heel-Wijs114

Openingstijden en afnamedagen

Flexibiliteit en rust zijn kernwaarden bij Wijs, daarom hebben we vaste breng- en haalmomenten voor het hele Integraal Kindcentrum (IKC). Brengen tussen 8.00-09.00 en halen tussen tussen 17.00-18.00 uur.
Wijs hanteert een minimale afname van twee hele dagen.
Dit adviseren wij vanuit pedagogisch oogpunt. Een kindje kan met twee dagen opvang beter wennen aan de omgeving, en zich beter hechten aan de pedagogisch medewerkers en de andere kinderen in de groep. Zoals ook staat beschreven in de pedagogische basisdoelen volgens de Wet kinderopvang (zie ook het pedagogisch beleid), willen we elk kind een gevoel van emotionele veiligheid bieden, en dat is het best haalbaar bij een minimale afname van twee dagen in de week.

Kinderen zijn welkom gedurende 52 weken per jaar, 4 dagen per week

(ma, di ,do ,vr), tussen 8.00 en 18.00 uur en enkel gesloten tijdens de officiële feestdagen.

Inschrijven en inschrijfkosten

Wanneer we kennis hebben gemaakt met elkaar en jullie een rondleiding hebben gehad krijg je een inschrijfformulier per e-mail toegestuurd. Bij dit inschrijven berekenen we eenmalig €70,- administratiekosten per gezin. Wanneer je het contract getekend retour hebt ontvangen en de administratiekosten door ons ontvangen zijn, is de plaatsing definitief.

Van de €70,- administratiekosten halen we wolgevoerde laarsjes, een fijn regenpak en catpads (heerlijke wollen huissokken) zodat ieder kindje, mocht deze het zelf niet hebben, hier gebruik van kan maken. Deze items blijven van de Wijs en kunnen door alle kindjes gebruikt worden.

Uurprijs is inclusief

Een warme, biologische, huisgemaakte lunch en catering gedurende dag.
Maar ook holistische zwemlessen.
Oefenbroekjes, verzorgingsproducten indien nodig zoals Weleda billenzalf en kokosolie en in de zomer Naif zonnebrandcrème.

Heel-Wijs114