Over ons

Wie wij zijn

In 2022 vond een groep ouders, (ex-)leerkrachten, coaches en andere betrokkenen elkaar in een gedeelde droom en ambitie; het creëren van een gezondere, warme en liefdevolle leer-, leef-, en zorgomgeving. Een tweede thuis, waarin kinderen volledig tot bloei kunnen komen. Door kleinschaligheid, want alles wat je aandacht geeft groeit. Maar ook door te vertrouwen op hun natuurlijke leerproces en door de intrinsieke motivatie om iets te willen leren. En daarbovenop niet alleen het vergaren van kennis en leren over onderwerpen buiten jezelf, maar vooral ook het jezelf kennen (zelfbewust). Uit deze groep ouders zijn het bestuur, de directie en  verschillende werkgroepen ontstaan.

De onderstaande profielfoto’s zijn gemaakt door Erik Daems Fotografie

Het team stelt zich voor

Ilse Gooren, initiator
Trotse moeder van ons zoontje (2018) en dochter (2019) en woon samen met mijn partner Bram in Blitterswijck. Waar ik een eigen onderneming run als Orthomoleculair Voedingsdeskundige & Kindercoach. Daarnaast heb ik een eigen Baby Spa aan huis waar ouders met hun kleintjes terecht kunnen voor advies & ontspanning. Ik ben een echte ondernemer die graag de touwtjes in handen heeft, van aanpakken houd en recht op het doel af gaat. Ook ben ik een reislustig type, en ben graag in de natuur met de kids om zo de wereld samen te ontdekken. Mijn missie voor Heel-Wijs is om samen een natuurlijke en gezonde Health & Education Ground voor onze kinderen te creëren.

Jan Wijnen, Coördinator Academy
Mijn naam is Jan Wijnen en woon in Tegelen met mijn vrouw Pascale. Als Vader en Opa, omringd door kippen, ganzen, honden en geiten, ben ik liever buiten dan binnen. Mijn passie is de natuur. Duurzaamheid is de laatste jaren een belangrijk onderdeel van mijn werk als docent en coach op het HBO. Ruime ervaring met multidisciplinaire projecten in het onderwijs met focus op innovatie waar design, circulariteit en techniek samenkomen. Ik ben avontuurlijk, ambitieus en geloof in een van mens tot mens aanpak. Jonge mensen en de wereld verder brengen door leiderschap en creatieve oplossingen is mijn missie.

Francesco Farinelli, voorzitter en penningmeester
Ik ben Francesco, samen met mijn vrouw Josje zijn we de trotse ouders van onze 1-jarige zoon Tomasso. Zelf heb ik 15 jaar voor de overheid gewerkt, waar ik de andere kant van de medaille heb mogen ervaren. Nadat ik eindelijk had besloten om mijn hart achterna te gaan is mijn leven in een stroomversnelling gekomen. In 2020 heb ik dan ook de Infinity Academy opgericht, waarbij ik samen met mijn vrouw mensen help om zich weer te gaan herinneren wat ze daadwerkelijk zijn. We zijn namelijk stuk voor stuk prachtige zielen met een enorm scheppingsvermogen. Mijn droom is dan ook om dit zo vroeg mogelijk aan jonge zielen te mogen gaan doorgeven. Vanaf het moment dat Tomasso geboren was ging ik gelijk op zoek naar een mogelijkheid om dit voor hem te kunnen realiseren. Heel-Wijs kwam op mijn pad waar ik vanaf het begin af aan nauw betrokken ben geweest. Toen ik werd gevraagd voor een functie binnen het bestuur was dit voor mij de uitgelezen kans om nog een extra steentje bij te dragen aan een mooier en vernieuwender onderwijs. Er zijn nieuwe tijden aangebroken waarin we ons meer mogen focussen op de talenten en kwaliteiten van de kinderen en dat is precies waar Heel-Wijs zich op wil gaan richten. Waar wordt een kind nu echt blij van en waar is het goed in? Dat verder uitbreiden en we gaan een toekomst tegemoet met sterke persoonlijkheden die echt een steentje bij kunnen dragen aan een mooiere samenleving. Hier sta ik 100% achter en dat is ook de reden dat ik samen met het team deze droom tot werkelijkheid ga maken.

Yvonne Willems, secretaris
Mijn naam is Yvonne Willems. Samen met mijn dochters Dorris (6) en Fia (4) ben ik woonachtig in Merselo waar ik het liefste buiten ben en geniet in de natuur of in de tuin hobby. Naast mijn werk als interim manager, waar ik bedrijven begeleid in organisatorische veranderingen, ben ik werkzaam als leiderschapscoach. Binnen mijn praktijk coach ik middels intensieve trajecten ondernemers. De focus ligt hier altijd op persoonlijk leiderschap. Door mijn ervaring binnen dit werkgebied weet ik als geen ander hoe ontzettend belangrijk het is om in de ontwikkeling van kinderen te investeren. Als bestuurslid bij Heel-Wijs draag ik bij aan een nieuwe (veer)krachtige generatie leiders van de toekomst. (Veer)krachtig leiderschap begint bij vrij en eigenwijs kind kunnen zijn.

Maud Dekkers, Coördinator Health
Mijn naam is Maud Dekkers en ik woon samen met mijn (bijna) man Dennis en onze zoons Vince (2015) en Seth (2017) op een prachtige plek in Lottum aan de Maas. Ik was als klein meisje al altijd buiten. Nu ook met mijn gezin altijd in de tuin met hond Pip, in de moestuin of in de wei tussen de paarden, geiten en kippen. Ik heb tot een jaar geleden (2022) 20 jaar parttime als doktersassistente in de huisartsenpraktijk gewerkt. Daarnaast heb ik mijn praktijk gehad in Veterinaire Natuurgeneeskunde. Een jaar geleden ben ik volledig gestopt binnen de huisartsenpraktijk en volledig voor mezelf begonnen. Vanuit onze prachtige blokhut achter in de tuin begeleid ik, als Oersterk (leefstijl) coach, mensen naar een puur en vitaal leven. Op het gebied van mindset, ontspanning, zingeving, voeding en beweging ga ik samen met mijn cliënten op zoek naar een beter leven! Ook geef ik lezingen om mensen te inspireren om aan de slag te gaan met zichzelf. Ik ben altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling en wil mensen meegeven dit ook te doen. Ook van mijn eigen kinderen en kinderen om mij heen, leer ik enorm veel! Als coördinator Health binnen Heel-Wijs draag ik graag bij aan de gezondheid van de generatie van de toekomst!

Lea Thijssen, Coördinator Education
Ik ben woonachtig in Horst en o.a hier heb ik vele jaren met heel veel plezier gewerkt als leerkracht in de onderbouw van het basisonderwijs.
Ik hou van wandelen in de natuur, fietsen en af en toe een lekker terrasje pikken. 2 jaar geleden ben ik gestopt als leerkracht mede doordat het reilen en zeilen binnen het reguliere onderwijs niet meer bij mij paste. Opbrengsten werden belangrijker dan het proces en ook de druk op de kinderen en leerkrachten werd steeds groter. Na een half jaar kwam ik in contact met mensen die, net als ik, de behoefte hebben om het helemaal anders aan te pakken. Hier werd ik heel erg blij van. Toeval bestaat dus niet. De visie rondom Heel -Wijs spreekt mij erg aan. Ik wil dan ook heel graag mijn bijdrage leveren aan Heel-Wijs en samen met andere enthousiaste mensen, kinderen de kans geven om zich grenzeloos te kunnen ontwikkelen.
Tot ziens bij Heel-Wijs.

Aan de bestuurders kan geen beloning worden toegekend. Kosten worden aan de bestuurders op vertoon van de bewijsstukken vergoed.

Over de werkgroepen

Verschillende werkgroepen zijn bezig met het opzetten van Heel-Wijs. Ouders, leerkrachten en zelfstandigen werken samen de details uit. De volgende werkgroepen zijn actief:

  • Werkgroep Education 0-3-jarigen: bedenkt de werkmethode (zoals Emmy Pikler), pedagogisch beleid en inrichting. Alles van A tot Z voor de groep 0-3 jaar.
  • Werkgroep Education 3-21-jarigen: bedenkt de dagindeling, leerlijnen, kerndoelen en rituelen voor de groep 3-21 jaar.
  • Werkgroep Health: bedenkt hoe we preventief voor de algehele vitaliteit van coach, kind & gezin kunnen zorgen in verbinding met de thuissituatie.

Hoe zijn de naam en het logo tot stand gekomen?

Heel-Wijs heeft als betekenis dat wij de kinderen ‘heel’ willen laten zijn. Elk kind heeft van nature zijn eigen talent, kracht en wijsheid. Daarom zorgen wij ervoor dat kinderen ‘heel’ en ‘wijs’ mogen zijn op hun eigen manier. Dit doen we door een Health & Education Ground te creëren die deze visie ondersteunt.

Het plukken van een paardenbloem en dan blazen zodat de pluisjes een vrije vlucht maken door de lucht. Wie herinnert zich dat niet van vroeger? Wat een plezier je daaruit haalde als kind. Met als bonus de wens die je mocht doen. Onbevangen gewoon plezier hebben. Lekker kind zijn. Dat is precies wat we willen bij Heel-Wijs. Jezelf laten ontdekken. Je nieuwsgierigheid achterna. Want alleen door nieuwsgierigheid leer je.

 

-Inge Jansen-

Net zoals de pluisjes vanuit de kern van de paardenbloem uitwaaieren naar alle windrichtingen, zo hopen we dat vanuit de veilige en inspirerende omgeving van Heel-Wijs ieder talent vertrekt. Welke kant op? Dat maakt ons niet uit. Als het maar de richting is die bij jou past. Ieder talent is goed!

Hoe zijn de huisstijliconen tot stand gekomen?

Lotte (16 jaar) heeft visueel gemaakt hoe wij Heel-Wijs voor ons zien. Ze is ontzettend kunstzinnig. Ze is gaan tekenen en daaruit zijn drie schetsen gekomen. Deze heeft ze bekeken met een onderneemster die grafisch vormgeven als talent heeft. TVI Design heeft dit omgezet in een prachtige illustratie. Daarnaast is de vertaalslag gemaakt naar iconen voor de twee andere pijlers van de visie. In dit icoon zitten ‘Hoofd, Hart en Handen’ verwerkt. Je ziet een boom, gevuld met handjes als bladeren. Zoals elke boom zich uniek ontwikkelt, zo geldt dit ook voor kinderen en hun unieke talenten: ieder op zijn of haar eigen unieke wijze.

-Loes Verdellen/TVI Design-  &  -Lotte Ambrosius-