Over ons

Toekomstbestendig & inspirerend onderwijs

Wijs is in 2022 opgericht door Ilse Gooren, voortkomend uit haar verlangen naar toekomstbestendig en inspirerend onderwijs voor haar eigen kinderen, alsook uit de gedeelde ambitie van talloze ouders om het onderwijssysteem in Nederland te vernieuwen.

Sindsdien heeft een team van ervaren professionals zich aangesloten bij dit initiatief, waardoor het fundament van Wijs is versterkt. In reactie op de behoeften van ouders is een kleine groep van zes kinderen met een leerkracht gestart in een tijdelijke praktijkruimte in Noord-Limburg, als een eerste stap om het concept in de praktijk te brengen.

Zodra de gemeentelijke goedkeuring met betrekking tot de ruimtelijke ordening verkregen is, zullen we officieel onze eerste eigen locatie van Wijs openen. Hier zullen we ons volledige concept kunnen aanbieden en ruimte kunnen bieden voor 70 kinderen.

Team

Ilse Gooren

Ilse Gooren
Grondlegger & Directeur
Als de grondlegger en het kloppend hart van Wijs, is mijn missie om een setting te vormen waarin een holistische visie van de opvoeding de kern vormt en harmonieus aansluit op school.

Als doorgewinterde ondernemer houd ik graag de controle en richt ik mij onvermoeibaar op het bereiken van mijn missie.
Onze 2 prachtige kinderen zijn mijn drijfveer om Wijs te realiseren. Zodat alle kinderen hun unieke talenten kunnen ontdekken.

Mijn motto:

– Wat puur is dient puur gehouden te worden –

Wout Weghorst Heel-Wijs

 Wout Weghorst
Grondlegger & Directeur
Als mede-grondlegger van Wijs en bovenal papa van 3 prachtige dochters heb ik een missie: het integreren van een holistische benadering in het onderwijs, waarbij kinderen op een speelse manier hun unieke talenten kunnen ontdekken.

Elk kind is uniek & puur en dit in combinatie met het in goede verbinding staan met je omgeving zijn belangrijk om het doel te bereiken.
Het mag door iedereen samen gedragen worden: de ouders, de kinderen en de coaches.

Mijn motto:

– Willen is kunnen –

Jos Ewalts

Peter Berg
Strategisch & Commercieel Directeur
Het is mijn taak om de setting te waarborgen voor de lange termijn waarbij ik mij inzet als Strategisch & Commercieel Directeur. Ik ben verantwoordelijk voor het stimuleren van de groei van de organisatie, het ontwikkelen en uitvoeren van de commerciële strategie. Ik ben een allround professional met een sterke affiniteit voor marketing en communicatie. Bovenal draag ik het initiatief Wijs een meer dan warm hart toe.

Mijn motto:

– De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles, zij maken van alles het beste –

 Francesco Farinelli
Manager Academy

Met mijn expertise op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, geniet ik ervan om mijn inzichten en ervaringen te delen met de coaches van Wijs. Mijn rol omvat het zorgvuldig ontwerpen van een trainingsprogramma dat hen niet alleen voorbereidt op hun huidige taken, maar hen ook uitdaagt om continu te leren en groeien. Ik geloof dat de kwaliteit van onze coaches direct invloed heeft op de ontwikkeling van de kinderen bij Wijs.

Mijn motto:

– Onthoud: als je vergeeft, genees je en als je loslaat groei je –

Maud Cuijpers – Dekkers
Manager Health

Binnen Wijs ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen van uitgebreide gezondheidsprogramma’s, specifiek afgestemd op de unieke behoeften van kinderen, coaches en ouders. Samen met hen richten we ons op hun persoonlijke hulpvragen, waarbij we een natuurlijke en holistische benadering hanteren om hun welzijn te verbeteren. Zo staat kind, coach en ouder als gezonde wereldburger in zijn of haar eigen kracht.

Mijn motto:

– Je hoeft niet te weten waar je heen gaat, zolang je maar onderweg bent –

Ken in 't Zandt Heel-Wijs

Ken in ‘t Zandt
Leerkracht ervaringsgericht basisonderwijs

Samen met Lea draag ik de taak om het educatieve programma van Wijs vorm te geven. Het is een zorgvuldig samengesteld programma dat zich richt op holistische zelfzorg, met de nadruk op aarden en het onderhouden van een diepe, betekenisvolle connectie met jezelf en de wereld om je heen.

Mijn motto:

– Alles is liefde, liefde is alles –

Lea Thijssen
40 jaar leerkracht onderbouw basisonderwijs

Samen met Ken draag ik de taak om het educatieve programma van Wijs vorm te geven. Met meer dan vier decennia onder mijn riem als professional in het basisonderwijs, breng ik een schat aan kennis en hands-on ervaring met mij mee. Bij Wijs zet ik mijn expertise in om een omgeving te creëren waarin we afstemmen op de behoeften van de kinderen van nu.

Mijn motto:

– Van hart tot hart –

Jos Ewalts

Jos Ewalts
38 jaar leerkracht Engels voortgezet onderwijs
Bij Wijs stap ik in de rol van een vriendelijke, neutrale sparringpartner. Mijn taak is om samen met ons team te brainstormen over de beste manieren om te groeien, terwijl we uitdagingen aangaan en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Samen werken we aan strategieën die ons zullen helpen om ons doel te bereiken: Wijs laten bloeien, eerst hier thuis en uiteindelijk over de hele wereld.

Erick Daems fotografie – www.erikdaems.nl