IKC

Wat is IKC?

“Kinderopvang, basisschool en BSO onder één dak”

Een Integraal Kindcentrum (IKC) is een omgeving waar iedereen samenwerkt vanuit één visie, één team en één plan. Bij Wijs volgen we kinderen van 2 tot 13 jaar in een doorgaande lijn, waarbij elk kind zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen.

Kinderen zijn de hele dag op één vertrouwde plek binnen ons IKC, waar ze dezelfde gezichten zien en dezelfde afspraken en structuur ervaren. Dit bevordert een gevoel van veiligheid en rust, wat essentieel is voor hun ontwikkeling.

Wat Wijs uniek maakt, is dat we twee specialiteiten combineren: Health & Education. We bieden ruimte voor zorgvragen vanuit gezinnen en werken met verschillende experts om kinderen de juiste ondersteuning te bieden. Preventieve zorg is integraal onderdeel van ons aanbod, waarbij gezondheid centraal staat.

We geloven sterk in de invloed van gezonde voeding op de energie, concentratie en stemming van kinderen. Daarom bieden we dagelijks een uur aan voor kinderen van het KDV en de basisschool om samen met de kok een gezonde lunch voor te bereiden en te nuttigen, gevolgd door gezamenlijk opruimen. Dit creëert een thuissituatie op school en bevordert gezonde eetgewoonten.

Alle maaltijden worden vers bereid, waar mogelijk met biologische ingrediënten uit eigen tuin. Ook bieden we gedurende de dag water en lauwe thee aan als drinken.

Heel-Wijs114

Health & Education

We hebben ervoor gekozen om traktaties op school verantwoordelijk te maken door de jarige en de kok. Door dagelijks een gezonde warme maaltijd te integreren in ons programma, verminderen we de druk voor ouders om ’s avonds een maaltijd op tafel te zetten en zorgen we ervoor dat kinderen voldoende groente en fruit binnenkrijgen, wat bij het totaalpakket voor kostenbesparing in het gezin zorgt.

Bij Wijs staat flexibiliteit en rust centraal. Daarom hanteren we vaste breng- en haal momenten voor het gehele IKC (KDV, basisschool en BSO). Ouders nemen een totaalpakket af waarbij kinderen 52 weken per jaar, 4 dagen per week tussen 8.00 en 18.00 uur welkom zijn, inclusief BSO-activiteiten, zwemlessen en catering. Ouders hebben de vrijheid om snipperdagen en vakanties naar eigen wens in te plannen, wat flexibiliteit biedt en kosten bespaart.