BSO

 Buitenschoolse Opvang

“Eén vertrouwde locatie, dezelfde gezichten, structuur en visie”

De Buitenschoolse Opvang (BSO) bij Wijs vormt een naadloze aanvulling op de basisschool en maakt deel uit van het Integraal Kindcentrum (IKC). Bij een IKC verblijven kinderen gedurende de hele dag op één vertrouwde locatie, waar ze dezelfde bekende gezichten zien en dezelfde afspraken en structuur ervaren. Deze continuïteit biedt een veilige en rustige omgeving die de ontwikkeling van het kind bevordert.

De inschrijving voor de BSO bij Wijs vindt vrijwel altijd gelijktijdig plaats met inschrijvingen voor de basisschool. Ouders die hun kinderen op de basisschool van Wijs inschrijven, maken automatisch gebruik van de BSO-uren als onderdeel van één totaalpakket. De BSO van Wijs is exclusief beschikbaar voor kinderen die op de basisschool van Wijs zitten.

Dankzij deze combinatie van voor- en naschoolse opvang en de basisschool kunnen kinderen het hele jaar door, 52 weken lang, terecht tussen 08:00 en 18:00 uur. Tijdens de BSO-uren biedt Wijs een scala aan activiteiten aan waaruit kinderen kunnen kiezen op basis van hun interesses en behoeften. Dit omvat onder andere muzieklessen, danslessen, vechtsporten, creatieve activiteiten zoals schilderen en graffiti, en educatieve activiteiten zoals moestuinieren en techniek. Het aanbod wordt aangepast aan de wensen van de kinderen.

Naast deze activiteiten is er voldoende ruimte voor kinderen om zich vrijelijk te bewegen in zowel binnen- als buitenruimtes van het IKC. Gedurende de BSO-uren hebben kinderen de mogelijkheid om gebruik te maken van een gezond, biologisch en suikervrij buffet dat voor hen klaarstaat.

Heel-Wijs114

flexibiliteit en rust

Bij Wijs hechten we veel waarde aan flexibiliteit en rust. Daarom hanteren we vaste breng- en haalmomenten voor het gehele Integraal Kindcentrum (IKC), bestaande uit het Kinderdagverblijf (KDV), de basisschool en de Buitenschoolse Opvang (BSO). Ouders kunnen hun kinderen brengen tussen 8.00 en 9.00 uur en ophalen tussen 17.00 en 18.00 uur.

Elke ouder neemt een totaalpakket af, waarbij kinderen gedurende 52 weken per jaar, 4 dagen per week (maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag) tussen 8.00 en 18.00 uur welkom zijn. Dit pakket omvat BSO-activiteiten, zwemlessen en catering gedurende de dag.

Ouders hebben de vrijheid om snipperdagen en vakanties zelf te bepalen, waardoor ze hun dag, week en jaar flexibel kunnen plannen en kosten kunnen besparen.